9 RENGÖRINGSSÄTT med Vinäger


rengöring av bänk

Vinäger är en mångsidig ingrediens som används i matlagning, men dess användning sträcker sig långt bortom köket. Här är nio rengöringssätt med vinäger som kan hjälpa till att hålla ditt hem rent och fräscht. För det första kan vinäger användas för att rengöra fönster och speglar utan ränder. För det andra kan det användas för att avlägsna kalkavlagringar från kranar och duschhuvuden. För det tredje kan vinäger hjälpa till att rengöra och desinficera skärbrädor. För det fjärde kan det användas för att rengöra och fräscha upp diskmaskinen. För det femte kan vinäger användas för att ta bort fläckar från mattor och textilier. För det sjätte kan det användas för att rengöra och desinficera toaletter. För det sjunde kan vinäger användas för att rengöra ugnen och spisen. För det åttonde kan det användas för att rengöra och desinficera kylskåpet. Slutligen, för det nionde, kan vinäger användas för att rengöra och polera rostfritt stål.

man utför rengöring av kaffebryggare

Användning av vinäger för att rengöra köksredskap

Vinäger är en av de mest mångsidiga ingredienserna i ditt kök. Förutom att användas i matlagning, kan vinäger också användas för att rengöra köksredskap. Här är nio super tips på hur du kan rengöra med vinäger för att hålla ditt kök skinande rent.

Först och främst, kan vinäger användas för att rengöra skärbrädor. Efter att ha skurit rått kött eller fisk, kan du använda vinäger för att döda eventuella bakterier som kan ha fastnat på skärbrädan. Bara häll lite vinäger på skärbrädan, låt det sitta i några minuter och skölj sedan av det.

Ett annat sätt att använda vinäger i köket är att rengöra din kaffebryggare. Kalkavlagringar kan byggas upp i din kaffebryggare över tiden, vilket kan påverka smaken av ditt kaffe. Genom att köra en blandning av vatten och vinäger genom kaffebryggaren kan du enkelt bli av med dessa avlagringar.

Vinäger kan också användas för att rengöra och desinficera dina skärknivar. Bara blöt en trasa i vinäger och torka av knivarna. Detta kommer inte bara att rengöra dem, men också hjälpa till att förhindra rost.

För att rengöra din mikrovågsugn, kan du använda en blandning av vatten och vinäger. Häll bara blandningen i en mikrovågssäker skål och kör mikrovågsugnen på hög effekt i några minuter. Ångan från blandningen kommer att lösa upp eventuella matrester och gör det lätt att torka bort dem.

kvinna utför rengöring av skål

Vinäger kan också användas för att rengöra dina stekpannor. Om du har bränt mat fast på pannan, kan du hälla lite vinäger och vatten i pannan och låta det koka upp. Detta kommer att lösa upp matresterna och göra det lätt att skrapa bort dem. Det kan vara ett sätt hur man återställer stekpannan så den blir som ny.

Om du har en diskmaskin, kan du använda vinäger för att rengöra den. Bara häll en kopp vinäger i botten av diskmaskinen och kör en tom cykel. Detta kommer att hjälpa till att ta bort eventuella matrester och kalkavlagringar.

Vinäger kan också användas för att rengöra dina skålar och tallrikar. Om du har envisa matfläckar på dina tallrikar, kan du blötlägga dem i en blandning av vatten och vinäger för att lösa upp fläckarna.

Sist men inte minst, kan vinäger användas för att rengöra ditt kylskåp. Bara blanda lika delar vatten och vinäger och använd blandningen för att torka av insidan av kylskåpet. Detta kommer att hjälpa till att ta bort eventuella matfläckar och lukter.

Så där har du det, för den städsugna, nio sätt att använda vinäger för att rengöra ditt kök. Så nästa gång du behöver rengöra ditt kök, glöm inte att ta fram vinägerflaskan.